Видеото што го одзема здивот го снимиле очевидци, а на него се гледа како девојче се држи за ограда и виси на работ, пренесува Метро.

Наводно, нејзината мајка ја оставила сама во станот за да ги одведе другите деца на училиште, но таа брзо се вратила дома откако соседот и кажал што се случува, објавиле локалните медиуми.

Меѓутоа, таа не можела да влезе во станот бидејќи вратата била заклучена однатре. Стравувајќи дека нема да пристигне навреме за да ја скрши вратата и да ја спаси девојката, полицаецот Танг Венџи истрчал горе и се обиде да се симне до девојката од терасата на 12 -ти кат.