Земјотресот ова утро во Хрватска беше почувствуван со 4,7 степени по рихтер.

Дел од коментарите на граѓаните на социјалните мрежи се и дека звукот бил ужасен, дека им се тресел креветот на многумина жители како и дека не сакаат повеќе да се повтори истото.