Договорот денеска го потпиша градоначалникот на Чаир, Висар Ганиу во Министерството за финансии, а овиее средства се од Проектот за подобрување на општинските услуги – МСИП 2.

Ганиу ја изрази својата благодарност за ангажманот на Министерството за Финансии и министерот Фатмир Бесими во оваа насока.