Арсовски тврди дека оние кои што организираат бојкот на пописот ќе одговараат кривично, што значи дека им се закануваат и затворски казни, додека пак тие кој што само го бојкотираат пописот ќе одговараат прекршочно што значи дека ќе добијат парични глоби до 300 евра.

Коментарите на социјалните мрежи се во насока дека „хунтата“ се подготвува за неуспешен попис во Македонија.