Оттаму прашуваат што бараат прашањата за судии и обвинители кај Рашковски?

Уште поголем сомнеж фрла фактот што серверот на системот на Академијата за судии и јавни обвинители се наоѓа во влада, а каде до неодамна Рашковски беше генерален секретар. Во јавноста се појавија низа сомнежи кога дел од кандидатите на Академијата за судии и јавни обвинители имаа 100 од вкупно 100 можни поени на испитот. Самиот факт што сега прашањата се најдени во кабинетот на Рашковски фрла дамка врз целиот процес и ЈО треба во целост да го испита претходните неколку конкурси, кои се спроведувани додека Рашковски бил на функција, се наведува во партиското соопштение.

ВМРО-ДПМНЕ посочува дека постои сериозна опасност за нарушување на кредибилитетот на идните судии и обвинители, и ЈО мора да реагира.