Владата, велат оттаму, мора да има системски одговор на ваквите провокации и навреди.

Ова ли е заедничкото пријателство за кое збори Заев?До кога ќе молчи македонската влада на ваквите негаторски и шовинистички изјави, прашуваат од партијата.

Според ВМРО-ДПМНЕ ова доаѓа откако и самиот Заев даде скандалозни толкувања за јазикот, историјата и идентитетот.