Поради вечерашното одбележување на Денот на независноста на Црна Гора и утрешната инаугурација на новиот претседател Јаков Милатовиќ, во Подгорица во сила се зајакнати безбедносните мерки.

Сообраќајот целосно или делумно ќе биде во прекин во одредени делови на главниот град, како во општините Тузи и Зета.

Целосен или делумен прекин на сообраќајот ќе има на улиците кои водат кон центарот на Подгорица, соопштија од Полициската управа.