Изречени се и три мерки за користење на мобилен телефон, една за нерегистрирано возило, како и 17 за прекршоци што ги прават возачи на мотоцикли.

– Засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат. Апелираме до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемиме безбедноста во сообраќајот и заедно да придонесеме за посигурни патишта, се додава во соопштението на МВР.