Институтот за онкологија и радиологија повторно ги забрани посетите, а неопходно е носење маски, како и ПЦР тест за примени на болничко лекување.
Во Србија се зголемува бројот на заболени од СОВИД-19.

Институтот за онкологија и радиологија повторно ги забрани посетите, а неопходно е носење маски, како и ПЦР тест за примени на болничко лекување.

Дел од струката вели дека епидемиолошката состојба нема да бара мерки од пред три години, туку дека треба да се внимава особено на старите и хронично болните.