Од последици предизвикани од вирусот корона починати се 51 лице.

Во моментов во болниците низ Србија на респиратор се вклучени 209 пациенти.

Во Србија од почетокот на пандемијата тестирани се вкупно 6 782 905 лица, а од последици предизвикани од корона вирусот починале 11 588 лица.