Според лица присутни на настанот, Буши присуствувал во придружба на двајца членови од неговото обезбедување, кои всушност се припадници на МВР.

Неофицијално, тие по настанот во Чаир биле повикани во внатрешна контрола за да дадат исказ за пукањето.

Во однос на овие информации, побаравме официјална потврда и од МВР, но досега не добивме никакви одговори.

Исто така, се обративме директно и до заменик-министерот Буши, но и од него изостана реакција.

Инаку, Буши беше именуван за втор човек на полицијата како кадар на ДУИ при формирањето на актуелната влада после ланските парламентарни избори.

Претходно, Буши беше претседател на Одбор на директори и оперативен директор на Македонски Телеком.