Од 10.15 часот поради интензивни врнежи од снег се воведува забрана за сообраќај на тешки товарни возила на патниот правец крак Маврово – Дебар.

Од 14.30 часот забрана за тешки моторни возила регионален пат Кичево – Охрид кај Пресека.

Од 14.30 часот забрана за тешки моторни возила на магистрален пат Охрид – Гостивар кај Стража.