Македонскиот идентитет освен што е прашање на гордост, пред сѐ е прашање на факти, наука, традиција и национално обележје на нашиот македонски народ. Тој не е и нема да биде предмет на преговори, напиша премиерот Зоран Заев на Инстаграм.

-Европските вредности се водилка за нас, но заштитата на идентитетот исто така е европска вредност, напиша Заев.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Зоран Заев (@zoranzaev)