Замислете 90 тите некој да ви речеше дека СДСМ ќе ја бугаризира Македонија.

Замислете 2001 некој да ви речеше дека Али Ахмети ќе ни биди премиер во сенка 20 и кусур години.

Замислете пред 30 години некој да речеше дека ќе го брусиме сонцето од шахтите.

Или да ни речеше некој дека ќе преговараме за Делчев дали е Бугарин или наш.

Во најмала рака ќе го пратевме на психијатрија.

А сега ние кутрите за кај сме?

Благонадежна багра за Европејскиот сојуз.

– Рубин МАТЕСКИ, професор по Филозофија