Големиот транспарент со пратениците кои го поддржуваат францускиот предлог денеска беше запален пред зградата на Парламентот. Граѓаните кои по петти пат денеска излегоа да протестираат против ултиматумот со кој се наметнува бугаризација на Македонија, го запалија платното со фотографиите од пратениците, на кое беше испишана пораката – предавници на народот.