-Во периодот од 22.11. до 28.11.2021 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 115 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 102 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани, информира ЈП ПОЦ.

Во наредниот период ЈП ПОЦ И СВР Скопје ќе продолжат со секојдневното отстранување на непрописно паркирани автомобили на територија на Општина Центар, со цел да се подигне сообраќајната свест и да се зголеми безбедноста во сообраќајот.