Пријавената, на 01.02.2021 заедно со уште едно лице, со употреба на сила влегле во куќа на ул.„Каирска“, сопственост на С.С., при што одзеле пари, техничка стока и златен накит и на тој начин се стекнале со противправна имотна корист од 150.000 денари.