Бајден на првата своја прес конференција по стапувањето на должноста, на 20 јануари, вчера одговараше на бројни прашања од новинарите, а меѓу нив беше и тоа за потенцијалната кандидатура за следните претседателски избори.

Тој на новинарите им соопшшти дека е подготвен да се кандидира во 2024 година, како и дека се чувствува физички способен за уште еден мандат.