Вооружените сили на Белорусија започнаа воени вежби со цел да се тестира борбената подготвеност.

Министерството за одбрана соопшти дека вежбите не претставуваат никаква закана кон европската заедница во целина, а, особено не кон соседните земји.

Како што се наведува, бројот на сили вклучени во вежбата, постепено ќе се зголемува. Големо внимание ќе биде посветено на системите за поддршка.