Причина за прекинот се активности за водоводен приклучок на цевка со пречник ф-200.

Од Регионалниот центар за управување со кризи, повикувајќи се на информација од ЈП „Водовод и канализација” информираат дека прекинот ќе трае до завршување на активностите.