Окружните власти на Стромарн, на територијата на провинцијата Шлезвиг-Холштајн, објавија дека четиригодишно дете починало од Ковид-19.

Детето починало во болница, а дополнителни детали ќе бидат соопштени откако ќе се испитаат причините за смртта.

Во Германија, како и во другите делови на Европа, во последно време има сè повеќе деца заболени со Ковид19.