Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ го праша Бујар Османи од ДУИ дали би се приклучил на Резолуција што Србија би ја поднела против Хрватска или некоја друга земја за геноцид.

Би го прашал Османи дали би поддржал една таква резолуција како што тој ја повика Србија да се придружи на Резолуцијата во Обединетите нации за геноцид Сребреница-изјави денеска Дачиќ за „Пинк“.