Новинарот Фуркан Салиу жестоко ја нападна градоначалничката на Скопје Данела Арсовска која во изминатите денови е главниот лик во сапуницата од скандали.

-Зар стварно Данела мисли дека скопјани се глупи и дека 4 години ќе поминат со оправдувања… Овие барања не се од вчера, оваа криза и овој долг не е од вчера, а Данела гласно нудеше решение за време на кампањата”.

Според новинарот, со тврдоглавост не се менаџира една маалска задруга, а не па главниот град. “Кога ќе престане со тврдоглавоста Данела? Па едноставно, “кога удри со глава во ѕид”, заклучува Салиу.