Според најавите на министерот Филипче, со половина милион вакцини од „Синовак“ ќе се вакцинираат околу 450.000 граѓани, пријавени на веб-платформата vakcinacija.mk.

Во државата се аплицирани околу 450.000 дози, а ревакцинирани над 180.000 граѓани.