Секретарот на ЕПП Патрик Волер на социјалните мрежи му упати честитка и голема поддршка на Тимчо Муцунски за неговата победа во општина Аеродром, како и на целата партија ВМРО-ДПМНЕ за големите позитивни резултати од првиот круг на локални избори.