Венчавката одржана во саботата, всушност била втора церемонија, откако во петокот се одржала верска венчавка со оглед дека младоженецот, кој е египетски милионер и џокеј, е од муслиманска вероисповед.

Невестата носела венчаница од дизајнерката Ванг, а придружничките биле облечени во фустани во темно зелена боја.

Свадбената торта наводно чинела два милиони долари.