Сепак, скратеното име на Шпанија беше напишано со стандардни големи букви (ESP). Погледнете како беше напишано името на Косово!

Шпанија е една од петте земји на ЕУ кои не ја признаваат независноста на Косово, заедно со Словачка, Грција, Кипар и Романија.