На Плоштадот Македонија е поставена книга на жалост во која граѓаните оставааат пораки за ненадејната смрт на Аки Рахимовски.

Аки беше Скопјанец и пејач на групата Парни Ваљак.

Вечерва пак ќе се одржи концерт во негова чест на која ќе настапат неколкумина негови пријатели од македонската сцена.