Семејствата на на осудените на петкратното убиство кај Смилковското езеро со извикување „УЧК“ и големо албанско знаме пристигнаа пред Владата на РМ.

Ова е трет протест за овој случај во последниот период. А претходниот беше насилен откако демонстрантите беа спречени да одат по најавената рута.