– Ако гледате „National Geography“, тој е како лав. Вистината е дека лавот никогаш не гледате дека пие коктел. Тој е жеден за крв. Сака и вас да ве победи, изеде. Така и Новак, тој сака да победи, таков е на теренот. Кога ќе излезе да играм, ако му дадете прст ќе ве изеде вас. Готови сте!, посочи Иванишевиќ.

Продолжи во ист ритам.

– Тоа е неверојатно да се гледа од страна. Среќен сум што и јас сум дел од таа приказна, иако не сум долго со него. Да ви кажам, рекордните не се готови, туку продолжуваат, вели Горан.

Тој завршува велејќи дека го знае Новак уште од 14-15 години и дека со соработниците уште од тогаш сметале дека ќе биде број еден во светот.