Досега, над 13.000 Албанци граѓани на Македонија добија државјанство, додека вкупно се во постапка само 2.674 апликации, вклучително и сите други заедници – објави Груби.

Груби во својот пост истакнува дека да има и само еден човек без државјанство, а кој ги исполнува условите, ќе добие државјанство.

 

Një sqarim grafik për çështjen e nënshtetësisë.

Deri tash, mbi 13.000 qytetarë shqiptarë kanë marrë nënshtetësinë,…

Posted by Artan Grubi on Thursday, April 1, 2021