Агенцијата за здравство при ООН соопшти дека варијантата Б.1.617 на ковид-19, која првпат беше откриена во Индија во октомври, е пронајдена во примероците доставени во „базата на податоци за отворен пристап ГИСАИД” од 44 земји во сите шест региони на СЗО.