Индискиот или уште наречен „Делта сој“ е присутен во речиси сите земји низ светот, каде се регистрирани се поголем број на новозаразени, главно невакцинирани лица.

Денешниот ковид-биланс во Русија покажува 697 нови смртни случаи, што е рекорден број кој расте во последните 5 дена.