Потера доведе до апсење

МВР обелодени инцидент кога органите на прогонот се вклучија во потера вчера кај селото Танушевци. Потерата, иницирана од полициски службеници во хеликоптер, била насочена кон поединец кој управувал мотоцикл крос од селото Арачиново кон Косово.

Обид за бегство на осомничениот

И покрај обидите да му сигнализира на возачот да запре, поединецот, подоцна идентификуван како Б.С. (29) од Витина, Косово, не ги почитувал наредбите на полицијата. Последователно, органите на прогонот ги ескалираа своите напори, што кулминираше со успешно пресретнување и приведување на осомничениот.

Лице со меѓународна потера

Властите открија дека Б.С. е предмет на меѓународна потерница издадена од Косово. Налогот го обвинува за „учество во странска војска“, а самото ова укажува на тежината на ситуацијата и значењето на неговото приведување.

Нема информации, но лицето најверојатно е учесник во конфликтот во Сирија.