Како што е познато, поради премиерната употреба на „фингерпринт“ апарати имаше повеќе застои на многу избирачки места поради што на најмалку 11 места е продолжено времето за гласање после 19 часот.

Засега не е објаснето во ДИК, која законска одредба е користена за да биде донесена ваква одлука за продолжување на изборниот молк.