– Со сите јалови обиди кои ги имаат, само покажуваат дека прават стратешки грешки. Сакаа да кажат дека се овде за граѓаните, но доаѓањето на корона позитивни пратеници за да се гласа во Собранието само ја ставија во опасност околината и сите во Собранието, рече пратеникот.

Според Јанушев изненадување е однесувањето на спикерот Талат Џафери кој на некој начин до сега наоѓал начин да ги балансира работите.

– Ова што сега го прави е само чин на огромна нервоза и нетрпеливост, кои се причините може само да шпекулираме, дали има проблеми во коалицијата или некои други, времето ќе покаже, посочи тој.

Пратеникот се осврна особено на тоа што на опозицијата не и беше дозволно да дебатира на интерпелација за министерот за звнатрешни работи.

– Тоа не се случило да и се ускрати правото на опозицијата да говори на интерпелација и тоа за министер вмешан во сите афери од пасоши, матични, броеви, наркокартели. Тоа е надвор од секој здрав разум, рече Јанушев.

Тој додаде дека на дневен ред не се најдоа ниту интерпелацијата на Бојан Маричиќ и на Љупчо Николовски.

– Тоа го покажува односот на власта кон Собранието. Значи власта не сака да ја слушне опозицијата, рече пратеникот Јанушев.