Јапонските спортисти досега освоија осум златни одличја, едно повеќе од САД на второто и Кина со шест златни медали на третото место.

Златни медали по воведните четири натпреварувачки медали освоија 23 држави.

Според вкупниот број на освоени медали, Кина е првопласирана со 18 одличја, пред САД со 14 и Јапонија со 13 медали.