Тој им порача на своите гласачи дека не треба да бидат разочарани и оти изгубиле една битка но не и војната. Тој не ја заборави и нашата земја и вети дека ќе се бори за бугарските интереси во Македонија.

Здраво пријатели. Денот на изборите помина. Централната изборна комисија сè уште нема објавено конечни податоци, но прогнозата е дека ВМРО нема да има застапеност во 45-от парламент.
Благодарност до сите што гласаа. Благодарност до сите што го поддржаа ВМРО. Ви благодариме и за вас „Бугарија е пред сè“ и водечките во вашите одлуки и пред се е националниот интерес. На секој Бугарин кој ја дал својата доверба и гласал за ВМРО, сакам да му гарантирам дека нема да ве изневериме! Дури и надвор од парламентот, ВМРО силно ќе ги тврди вашите интереси, за кои работевме и во последните четири години – приход, семејство, обезбедување. Секој ќе продолжи да го браним бугарскиот интерес за Македонија – затоа што не треба да има компромис по секоја цена!
Главите горе, пријатели! Вие не треба да понижувате! ВМРО не ја доби оваа битка, но војната допрва претстои – и тоа е за највредната – Бугарија, напиша Каракачанов на „Фејсбук“.

Здравейте, съратници. Отмина денят на изборите. Все още Централната избирателнa комисия не е оповестила окончателни…

Posted by Красимир Каракачанов on Monday, April 5, 2021