Како што информира МВР, К.Д. е осуден за повеќе кривични дела, меѓу кои разбојништво, поголем број тешки кражби, измами и фалсификување на документи и ќе биде спроведен за издржување на затворската казна.

Од Министерството велат дека оваа акција е резултат на успешната соработка на МВР со германската полиција.