Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски во изјава за ТВ21 потврдува дека од Собранието им било кажано дека во текот на денешниот ден нема услови за да се одржи седницата наменета за одложување на пописот.

Тој додава дека истата ќе биде закажана за утрешниот ден.