Како што кажа тој, структурите дејствувале директно во министерството за внатрешни работи.

-Се работи за легални пасоши, одобрени, изработени и издадени од Министерството за внатрешни работи и полициски структури, но со украден идентитет. Нашите информации говорат дека ваквите патни исправи издадени од МВР, на белосветски престапници, има повеќе стотици, рече Мицкоски.