Денеска од 11 до 14 часот ќе се одржи отворен ден на Општините насловен како „Твојата идеја за промени“ каде што граѓаните ќе може да предложат проекти и идеи кои ќе бидат вклучени за следната буџетска година.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, проф. д-р. Христијан Мицкоски, во рамките на оваа активност ќе присуствува во скопската општина Бутел.