Денес 03.12.2022 година (сабота) градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски заедно со своите соработници оддржа отворен ден за граѓаните кои имаа можност да дадат своја идеа за буџетот за 2023 година.

На отворениот ден присуствуваше и членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Марија Андоновска.

За настанот, градоначалникот Стефковски информираше на својата официјална фејсбук страна на која напиша:

Костовски пак искочи пред медиумите и посочи дека е задоволен од одзивот, велејќи:

-Навистина сум задоволен од одзивот кој што го имаме денеска, оваа би рекол акција голема акција на непосредна директна демократија ќе трае овој викенд и наредниот викенд од 11 до 14 часот, за време на сабота и недела, овој и следниот викенд како што кажав каде што граѓаните можат да дојдат во големата сала на општина Бутел и да ги дадат своите предлози.

Костоски истакна дека ВМРО-ДПМНЕ е партија на народот и дека тој како градоначалникот на Бутел од редовите на ДПМНЕ одлуките секогаш ги носи со консултација и поддршка од народот.