Во шокантен пресврт на настаните, импровизиран кревет е пронајден позициониран пред гаражата на претседателката Добрила Кацарска во скопската населба Центар. Пред гаражата, беше пронајден и  кујнски нож, заглавен во прекинувачот за светло. Овој инцидент, пријавен на инсистирање на Добрила Кацарска, предизвика загриженост за нејзината безбедност и поттикна итна истрага од страна на органите за спроведување на законот.

Безбедноста на Добрила Кацарска

Историја на закани и инциденти

И покрај тоа што била цел на разни непријатности и закани преку социјалните мрежи, Добрила Кацарска се воздржувала да ги пријави. Но, сериозноста на овој инцидент ја натера да инсистира да го пријави, тврдат од Уставниот Суд.

По добиеното известување, Министерството за внатрешни работи навремено ги ангажирало органите на прогонот, со вклучување на јавниот обвинител и покренување вештачење. Во тек се напори за темелно испитување на случајот и преземање соодветни мерки.

Безбедносно предупредување: Вознемирувачко откритие во гаражата на Добрила Кацарска, службеното возило на директорот на затворот Идризово изгоре во подметнат пожар

Дали е закана или случајност?

Мотивот зад поставувањето на креветот и ножот останува нејасен, предизвикувајќи прашања дали тоа било наменето како директна закана за Добрила Кацарска или само необјаснива случајност. Уставниот суд се воздржа од шпекулации, нагласувајќи дека е важно да се чекаат резултатите од истрагата.