Срамота е да нема разработен акционен план, посебно што се знаеше кога ќе дојдат вакцините.

Апелираме цело време за јасен и транспарентен акционен план. За јасна комуникација и лесно закажување за пациентите.

Срамота е што само за еден викенд има повеќе вакцинирани македонци во Србија отколку што со донираните вакцини кај нас се успеа за скоро 1,5 месец.

Срамота е што сеуште цела Македонија се вакцинира во Скопје.

Побарајте помош, тука сме, велат во својата реакција од АСМЛ.

⚠️Несериозно е најавениот процес на масовна вакцинација да започне во среда.
Во нормална држава ќе започнеше во 09:00…

Posted by Асоцијација на специјализанти и млади лекари-АСМЛ on Sunday, March 28, 2021