Според информациите кои Курир утринава ги доби од МВР, полициските екипи се уште не можат да извршат увид.

Од МВР велат дека нивните екипи се на терен, но моменталните услови не дозволуваат да влезат во опожарената куќа и утврдат дали внатре има тело. Очекуваат дека во текот на денот објектот ќе биде доволно оладен за да можат да влезат и да започнат со увидот.

До тогаш Министерството не може да даде официјална потврда за жртва.

Како што вчера објавија медиумите, жената обидувајќи се да се засолни од оганот се заклучила во куќата и не успеала да се извлече.

– Стојанка беше во собата. Не можев да и помогнам. Имаше животинки, ништо не остана. Никој не помогна. Кога се изгоре, тогаш дојдоа. Немам сега за ништо, за леб, вода, апчиња, изјави Борис кој живеел со Стојанка, пренесува ТВ24.