Васил Гарванлиев вечерва (18.05) на првата полуфинална ноќ на Евровизија настапи со изведба на песната „Here I Stand“.

Тој беше 6-ти по ред.

За жал, неговиот настап не беше доволен за Македонија да се пласира во финале.

Финалната ноќ, без нашиот претставник како дел од неа, ќе ја следиме во сабота на 22-ри мај.