Денеска пред Владата и Собранието се побара слобода за уставобранителите кои се осудени за тероризам. Илјадници граѓани излегоа на скопските улици да го искажат своето незадоволство.

Протест за слобода и правда! Македонскиот народ го крева гласот против НЕПРАВДИТЕ и ОБЕЗЛИЧУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА! Заедно сплотени ќе успееме во оваа борба за МАКЕДОНИЈА! Македонија е горда и достоинствена!, напиша Николоски.

Протест за слобода на уставобранителите!

Протест за слобода и правда!

Македонскиот народ го крева гласот против НЕПРАВДИТЕ и ОБЕЗЛИЧУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА! Заедно сплотени ќе успееме во оваа борба за МАКЕДОНИЈА! Македонија е горда и достоинствена!

#СлободаЗаУставобранителите

Posted by Aleksandar Nikoloski on Sunday, April 25, 2021