Пауновски, оценува таа, одбил да ја смени систематизацијата бидејќи не можел да им најде соодветни работни места на вработените по рамковен договор.

– Етичкиот кодекс никогаш не може да биде над законот, вели Данева, предупредувајќи на политичките реперкусии кои може да следат од ваквиот потег на Владата.