Новоизбраниот состав на Владата денеска ја одржува првата седница со која претседава премиерот Димитар Ковачевски.

Седницата на Владата почна во 14 часот.

Владата, што беше изгласана ноќеска, има 21 член, еден повеќе од претходниот состав.